Dominer les

Dominer les….i’m back!

Tja hoe begin je als je vaker bent gestopt? En hoe ga je verder na jaren te hebben gerend en een grote pauze hebt genomen? Hoe ga ik ooit de motivatie vinden om weer eens te starten? Hoe start ik überhaupt weer? Schoenen aan en gaan. Is dat nou echt de oplossing? Kan ik zeggen dat ik terug ben terwijl ik eigenlijk niet eens weet waar mijn hardloopschoenen zich bevinden? Vragen en nog eens vragen. Vragen die ik heb en waarop ik antwoord zoek. 

Het is 6 december 2012 en ik start een blog. Een hardloopblog voor hardlopers of voor lopers die hard willen gaan lopen. Voor jou en mij, voor wie het gewoon leuk vind om te lopen. Voor wie wil beginnen. Maar de intentie was vooral: echte verhalen van hardlopers van alle soorten. Snelle, langzamere, mensen met overgewicht, mensen met normaal gewicht. Gewoon wij. Allemaal. En dat lukte, 6 jaar lang. Met verschillende bloggers groeide Just Keep Running. Van (niet normaal) op de cover staan in Runner’s World tot meedoen met talloze wedstrijden. Wij waren aanwezig, wij stonden er. Maar langzaam ging iedereen zijn eigen pad. Levensstijlen veranderde, stelletjes werden gezinnen. De ene verhuisd en de ander had er gewoon geen zin meer in. Allemaal goede redenen en de koek was op. Op 6 december 2018 trok ik de stekker uit Just Keep Running. 

Het is 1 december 2021 en het kriebelt. Al heel lang wil ik weer hardlopen. Ik wil weer gaan en genieten van mijn momenten in de natuur. Ik wil de adrenaline voelen, mijn passen tellen en trots zijn op wat ik aan het bereiken ben. Maar zover ben ik niet. Want ik durf niet. Ik durf de pas letterlijk niet te zetten. Naar buiten want wat als mensen mij weer gaan uitlachen. Mensen vooroordelen je soms sneller dan het licht. Oké, dat gaat niet maar dat is wat er in je hoofd gepropt wordt. Jij bent geen hardlopen. Jij kan niet eens 100 meter hardlopen zonder buiten adem te zijn.

Toch wil ik dit heel graag. Want ooit in mijn leven ga ik een revanche nemen. Een revanche die mij in 2016 niet is gelukt door een blaasontsteking want wat was ik verdorie in vorm in dat jaar. Mijn beste hardloopjaar ooit wel. Alles stond in teken om voor de tweede keer de marathon van Parijs te lopen. Maar helaas, ik liep hem wel uit. Wandelend. 

Het is 6 december 2021 en ik gooi de site weer online (en weer offline). Als ik dit weer wil bereiken, dan moet ik er weer voor gaan. Ik ben gaan nadenken. Wat hielp mij om mijn doelen te behalen? Dit. Het opschrijven van mijn ups and downs. Mijn doelen, mijn trainingen, mijn dagboek. Mijn dagboek over het hardlopen. Van weer begins af aan beginnen tot mijn doel. Mijn revanche. Maar ik had nog één duwtje nodig. Die van mijn psycholoog. Vanwege een PTSS is het een tijdje niet zo goed gegaan met mij. Slapeloze nachten, spokeren, piekeren en paniekaanvallen. Ik ben er nog lang niet maar het gaat beter. Ik zal niet in details treden maar ook hier komt mijn journal voorbij. Want fysiek sterker zijn zorgt ervoor dat je mentaal ook sterker wordt.

Wees niet bang, ik loop niet dit jaar de marathon van Parijs. Dat is al over 4 maanden haha! En ik acht de kans klein dat het in 2023 gaat gebeuren. Want eeerst die 1 km halen, die 5 km dan die 10 km en ga zo maar door. Maar dat zal je hier allemaal lezen en volg me vooral via Instagram. Al heb ik maar 1 lezer per week (hoi schat!). Dit wordt een stok achter de deur. Want het wordt een rollercoaster van een rit. 

A bientôt

Zélia 

Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Barbara 11 januari 2022 at 16:37

  Yes! Super tof dat je weer gestart bent met een blog!

  • Reply Zélia 11 januari 2022 at 16:42

   Jaaa! Had ik eerder moeten doen maar die stap..oh boy haha! Maar dit moet nu wel mij helpen om echt te gaan!

 • Reply Barbara Bouman 11 januari 2022 at 17:31

  Ik lees super graag mee … en wie weet kan ik de aanwezige kriebels ook weer bij de horens pakken!!!

 • Reply Samantha Vonk 11 januari 2022 at 17:50

  Super dat je weer gaat starten.
  Ook ik heb die trap onder mijn kont nodig en had me eigen voor genomen om 2 januari te beginnen.
  Helaas brak ik op 22 december mijn enkel en mag voorlopig nog niet starten.
  Ik ga je zeker volgen en start later dit jaar💪
  Wij kunnen dit.

 • Reply Peter 11 januari 2022 at 18:39

  Elke start is n overwinning. Succes Zélia!

 • Reply Ashley 11 januari 2022 at 19:59

  Super leuk dat je weer terug bent! & wie weet in de toekomst met ondersteuning van andere lopers… ik hou mij aanbevolen hahaha

 • Reply Petra 11 januari 2022 at 21:14

  Yess! Ik kan hopelijk van de zomer weer starten als ik hersteld ben van mijn operatie! Kijk er naar uit om je weer te volgen 🙂

 • Reply Deirdre 12 januari 2022 at 15:05

  Ik mis de ouderwetse blogs! Tegenwoordig is het alleen maar mooie/geweldige/fantastische ervaringen. De mindere/eerlijke ervaringen worden bijna nooit gedeeld en dat vind ik jammer.

  Ik wil ook weer gaan bewegen, ik begin met wandelen en wat is dat heerlijk! Wie weet ga ik die 5km ooit hardlopend doen😊

  Kom op je kan het! Elk stapje is er 1.

  • Reply Zélia 13 januari 2022 at 20:11

   Oh geloof mij, bij mij zal het zeker niet allemaal perfect en fantastisch gaan en dat ga ik zeker ook vertellen! Super dat je bent begonnen met wandelen! You got this!

  Leave a Reply