Dominer les, Wandelen

Hoe ga ik weer hardlopen? Met wandelen?

Ik heb werkelijk geen flauw idee. Hoe ga ik in hemelsnaam weer hardlopen? Met wandelen? Maar misschien is die vraag, weer hardlopen, niet de juiste volgorde. Ik moet niet meteen weer willen hardlopen. Ik wil het wel maar verstandig is het niet. En toch.. Ik moet eerst leren weer te bewegen. Maar goed, het is nou ook niet zo dat ik een couche patato ben. Onze bank ligt toch voor geen meter. Wij hebben nog steeds onze hond Noa en twee kinderen die ook uitgelaten moeten worden. Dus beweging is er maar het mag meer.

Sta voor stap

Ik moet stap voor stap weer gaan lopen en daar begin ik mee met wandelen. Wandelen, iets wat ik leuk vond tot dat mijn gedachten alle kanten opging behalve naar de juiste richting. Ik heb een hele tijd gewandeld maar door het wandelen ging ik piekeren. Lekker averechts. En daardoor kreeg ik paniekaanvallen. A-relax met mensen om je heen. Dus, durfde ik niet meer te wandelen. Althans, geen grote stukken. Ik bleef weer thuis. Maar nu ga ik het toch weer oppakken en dat doe ik doormiddel van de buitenchallenge van Ik begin vandaag. Goed, eerlijk toegegeven. Het is al een week aan de gang en ik moet nog starten. Maar ieder zijn eigen ritme toch?

Wandelen is saai (of toch niet?)

In aller eerlijkheid, ik vind wandelen saai. Ik moet mijn hart voelen pompen. Mijn ademhaling moet sneller en voelen dat ik beweeg. Daarom vind ik wandelen saai. Ook omdat het zo langzaam is maar ja of ik nu hardloop of wandel, volgens mij is dat nu dezelfde tempo. Maar vind ik wandelen nou echt saai? Ik denk dat, met de juiste middelen zoals een podcast, dat ik het misschien wel leuk ga vinden. Je hoeft bij mij niet aan te komen dat ik één moet worden met de natuur. Dat zal niet gebeuren. Mits ik heel nodig moet plassen. Voor tips van podcast, graag!

Wandelen is het nieuwe rennen..

Nou nee. Want ik ga echt wel weer rennen. Maar door te combineren met wandelen zal ik een conditie opbouwen. Tussen de buiten challenge ga ik ook langzaam beginnen met de 0-3 km van, jawel, Ik begin vandaag. Puur omdat ik haar manier van trainen uitdagend en fijn vind.

En dan vanuit de 3 km ga ik door naar de 5 km, naar de 10 km en tegen die tijd dat ik een marathon zal lopen, ben ik een fitte bejaarde. Kan ik mooi me inschrijven voor senioren. Krijg je dan korting?

A bientôt

Zélia 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply